Mobili Mania

Salone del Mobile 2019

Mint minden évben, idén áprilisban is megnyitotta kapuit a design világ egyik legnagyobb eseménye a milánói Salone del Mobile bútorkiállítás. Az évenként megrendezésre kerülő vásáron a szakma legjobbjai képviseltetik magukat, akik a kiállításon mutatják be újdonságaikat. Az évről évre egyre növekvő méretű kiállítás mellett a város számtalan helyszínén bemutatótermek, pop-up showroomok és installációk sora várja a látogatókat. Az egyhetes rendezvény valódi élményt nyújt minden design rajongó számára.

E heti összeállításunkban partnereink újdonságaiból válogattunk össze egy kis ízelítőt.

Hagyomány és megújulás az &tradition hívó szavai

Az &tradition The Preview című pop-up showroomja harmonikusan kombinálta a mid-century klasszikus bútorait és a kortárs darabokat egymással. A kiállítás célja rámutatni a dán gyártó törekvésére, mely szerint hidat szeretnének képezni a design aranykorában tervezett vintage bútorok, valamint a jelenkori gyártási technológiák között, ezzel is hangsúlyozva a dán design aranykorában tervezett tárgyak időtlenségét.

Az &tradition új kollekciójában egyrészt az 1950-es évek neves dán tervezőinek, Peter Hvidt és Orla Moolgard – Nielsen-nek a gyönyörű bútorai, másrészt Jaime Hayon kortárs sztárdesignernek új tárgyai kapják a főszerepet.

Dán tradíció megújulása a Fritz Hansen termékeiben

A neves dán gyártó, a Fritz Hansen szintén a múlt és jövő kapcsolatára mutat rá új kollekciójával. A spanyol tervező Jaime Hayon új lounge széke tökéletes egyensúlyt teremt múlt és jövő közt, egyesítve a hagyományos kézműves gyártási technológiákat a modern, innovatív designnal.

Olasz időtlenség Cassina-tól

A Cassina portfólióját alapvetően kétféle irány jellemzi: egyrészt az i Maestri kollekciójában található nagymesterek neves bútorai, valamint kortárs tervezők ikonikus termékei. A Cassina valamennyi terméke az időtálló és kimagasló minőségű design neves képviselője

A neves olasz gyártó idei újdonságai közt megtaláljuk Ronan & Erwan Bouroullec új kanapé kollekcióját, Patricia Urquiola új foteljét, valamint a Bauhaus egyik nagymesterének, Gerrit Thomas Rietveldnek komódját. Egyik kedvencünk a Chandigarh névre keresztelt projekt bútorai, melyek Le Corbusier és Pierre Jeanneret építészeti projektjének állítanak emléket.

Alias: központban az innovatív anyaghasználat

Az Alias csodaszép termékei nemcsak esztétikai megjelenésükben kimagaslóak, hanem a kortárs design technológiai lehetőségeinek kihasználásában is formabontóak. Új termékeikkel az anyagokban rejlő lehetőségek maximális kihasználását célozták meg. Végeredményképp lenyűgöző és innovatív bútorok születtek, melyek nemcsak szépek, hanem rendkívül kényelmesek is.

Kültéri bútorok széles választéka a Lapalma-tól

A Lapalma idei nagy újítása, hogy már meglévő bútorait új anyagokkal kültéri használatra adaptálta. Emelett teljesen új kültéri termékekkel is megjelentek a design piacon. Termékeiket letisztult anyaghasználat és kifinomult formavilág jellemzi. Nálunk abszolút kedvenc lett.