Mobili Mania

Új perspektíva a dán designban – Muuto

A fiatalos szemléletű dán design cég, a Muuto a skandináv design tradíciókat előremutató anyaghasználattal, korszerű technikai eljárással és kreatív gondolkodással ülteti át a modern társadalom igényeinek megfelelő termékekbe. Mint nevük szimbolizálja, céljuk új perspektívát vinni a skandináv designba. A muuto finnül új perspektívát jelent.

Bútorok

1. Stacked polcrendszer , 2.Enfold tálaló , 3. Loft szék, 4. Fiber karosszék, 5. Five puff, 6. Nerd szék, 7. Connect kanapé, 8. Around asztalka

Design filozófia

A 2006-ban Peter Bonnén és Kristian Byrge által alapított Muuto termékeinek esztétikáját a skandináv design tradíciók határozzák meg: funkcionalizmus, magas szintű kézműves tudás és őszinte formai kifejezés. Ezt egészítik ki a kortárs tervezők szemléletével, modern anyaghasználattal és kreatív megoldásokkal. Végeredményképpen fiatalos színek, minőségi anyaghasználat, funkcionalista megoldások és megragadó esztétika jellemzi a Muuto kínálatában elérhető termékeket.

Lámpák

1. Under The Bell függeszték , 2. Unfold függeszték, 3. Control asztali lámpa, 4. Tip asztali lámpa, 5. Ambit Rail függesztett lámpa, 6. Pull asztali lámpa

Technológia

Napjainkban a design több, mint esztétikus és ergonomikus formatervezés.  A fenntartható tervezés alapeleme lett a mai design világnak. A Muuto-t is a környezettudatos gondolkodás, az innovatív és újrahasznosított anyaghasználat jellemzi. Például az Under the bell függesztékük 100%-ig újrahasznosított PET palackból készülnek. Ezenfelül további anyagfejlesztés kötődik a dán céghez főként farost- és műgyanyagkeverékek terén.

Kiegészítők